top of page
WhatsApp Image 2023-04-30 at 19.08.25 (1).jpeg

תחום מניעה וטיפול בפוסט טראומה

כשנה לאחר הקמת מסגרת חוות רימון ובעקבות חוויותיו האישיות של ניר אמיתי, מנכ"ל העמותה, הוחלט להקים חווה נוספת שתעסוק במניעה וטיפול בטראומה. התכנית הראשונית הייתה ליצור מסגרת יום טיפולית אליה מגיעים אנשים הסובלים מפוסט טראומה. העבודה בחווה מאפשרת להשתקם ולהחזיר את תחושת המסוגלות והביטחון.

בשבעה באוקטובר, יצא מנהל ומקים חוות להב, לירן אלמוסנינו ז״ל, להילחם בקרב ההגנה על הנגב המערבי. לירן נפל בקרב על קיבוץ חולית, תוך שהוא מציל חיים של מאות ואלפי אזרחים. חוות להב נקראת כיום על שמו של לירן, ואנו מחויבים להמשיך את דרכו ומורשתו - אהבת הנגב והארץ, יושרה ונחישות.

אירועי השבעה באוקטובר, גרמו לנו להבין מהר מאוד שצו השעה מחייב אותנו לשנות את ייעוד החווה ולתת מענה לכל כוחות הביטחון שפעלו באותה השבת ואלו שלחמו ולוחמים במלחמת "חרבות ברזל".

ההבנה שעיבוד חוויות המלחמה בסמוך לאירועים טראומטיים, יכולים למנוע התפתחות פוסט טראומה או להחליש את עוצמתה ברגע שיופיעו התסמינים, הובילו אותנו להאיץ את הקמתן של שתי החוות להב ושקף, והתחלנו לקבל קבוצות תוך כדי שהחוות מסיימות את הקמתן.  

את תחום זה מוביל אמיר דלומי, עובד סוציאלי קליני ופסיכותרפיסט. אמיר שימש בעבר כסמנכ״ל עמותת ׳עלם׳, בעל ניסיון רב בפיתוח והקמת שירותי טיפול, לצד ניסיון טיפולי עשיר. 

מאז תחילת הפעילות הגיעו לחוות עשרות רבות של צוותי לוחמים מחטיבות צה"ל השונות, אנשי רפואה, כיתות כוננות, צוותי חירום ישוביים, כוחות משטרה, חירום והצלה לסדנאות עיבוד הכוללות שיחות, עבודה חקלאית, עבודת גוף נפש וחוויה מגבשת ומחברת במרחב חקלאי מרפא. 

בנוסף לכל עקרונות העמותה המתבססים על חקלאות, אקולוגיה וחיזוק הנגב, תחום הפוסט טראומה נשען על עקרון טיפולי נוסף.

IMG_9257.HEIC

בכל ההתערבויות הטיפוליות אנו עושים שימוש בכלים מעולם הטבע תרפיה ועבודה במרחב הפתוח, תוך שימוש במשאבים הקיימים ובסביבה כדי לקדם תהליכים של החלמה ובניית חוסן נפשי.
 

רעיית הצאן, הטיפול בחיות, עבודה בגינת הירק, עבודה בסדנת הבנייה, הטיולים בטבע, הליקוט והבישול משמשים ככלים בקידום התהליך הטיפולי הן באופן פרטני והן באופן קבוצתי עבור המטופלים.

 

רעיית הצאן, הטיפול בעדר הכבשים והוצאת המרעה משמשים מוטיב מרכזי בתהליך הטיפולי.
הדאגה לאחר, הטיפול בחיה, השהות במרחב הפתוח תוך לקיחת אחריות על הובלת העדר, האכלתו והשבתו אל החווה הינם אלמנטים המסייעים בהשבת השליטה, הגברת תחושת המסוגלות ויצירת חוויות של הצלחה.
הסיוע בהמלטות והאכלת הטלאים יש בהם יצירת חיים ובריאת תחושות חדשות של חיים עבור אנשים שחוו טראומה, אובדן ושכול.

עקרון טיפולי דרך רעיית צאן ועבודה בטבע

bottom of page